Общи условия - Relaxita - топлина и комфорт

топлина и комфорт

Общи условия

 

 

Продажбите в този сайт се извършват от:


Търговец: АСПЕКТРУМ ООД
ЕИК по БУЛСТАТ/ЕИК: 121347425
Адрес: гр. София 1618, кв. Павлово,
ул. „Света Екатерина“, бл. 79, ап. 13
МОЛ: Ралица Крушовенска

 

Настоящите общи условия регламентират отношенията между Аспектрум ООД и лицата ползващи онлайн магазина на www.relaxita.com.

Обща информация за сайта

 

Relaxita.com е сайт за електрически одеяла и грейки, електронни везни, масажори и козметични уреди, произведени от немските компании Medisana, Beurer, Casada, Carrera и от италианската компания Imetec. Всички уреди, които предлагаме, са оригинални и са доставени директно от фирмите-вносителки. Уредите имат гаранция от 2 или 3 години, която се предоставя от вносителите.

 

От онлайн магазина могат да бъдат закупувани само стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската кошница. Цялата информация относно представените на сайта стоки, включително, но не само технически характеристики, гаранционни условия, начин на употреба и т.н., е предоставена от производителя, респективно от вносителя на съответната стока, като Колорите ЕООД не носи отговорност в случай на невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация представена по заблуждаващ начин, разминаване между представеното и действителното положение, печатни грешки.

 

Поддържаме складова наличност от цялата гама продукти на Imetec и на част от продуктите на Medisana и Beurer. Ако имате нужда от допълнителна информация или консултация за продуктите или начина на доставка, лесно можете да се свържете с нас по телефона, по е-мейл или в страницата ни във Фейсбук.

 

Освен Relaxita управляваме и онлайн магазина за уреди за коса от марката Bellissima на Imetec www.bellissima.bg. Можете да правите обобщени поръчки от двата магазина, като поръчките на обща стойност над 150 лв. ползват безплатна доставка.

 

Цени

Всички представени в онлайн магазина цени са в български лева и са валидни единствено и само към момента на публикуването им, като Аспектрум ООД си запазва правото, без предупреждение, да ги променя по всяко време. Цените по потвърдени от Аспектрум ООД онлайн поръчки са окончателни и не подлежат на промяна. Представените в онлайн магазина цени са крайни и включват всички данъци и такси, без цена за обработване и доставка – посочена отделно, в случай, че такава се дължи.

Законова гаранция

Всички продавани в онлайн магазина стоки са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП. Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП можете да прочетете тук.

Поръчки
Поръчки могат да правят само ползватели приели общите условия. За да направите поръчка, е необходимо да попълните формуляра за поръчка, като следвате процедурата, описана тук.

Плащане
Цената на поръчана от онлайн магазина стока може да бъде заплатена само чрез наложен платеж.

Купувачът предава на куриера цялата дължима сума (включваща цената на стоката и цената за обработване и доставка), посочена във фактурата/касовата бележка и овластява куриера да предаде същата на Колорите ЕООД от негово име и за негова сметка.

Договор
Договорът за продажба от разстояние между Аспектрум ООД и купувача се счита за сключен след потвърждаване на дадената поръчка от страна на търговеца. Потвърждаването на сключен с Аспектрум ООД договор от разстояние, включително на цялата информация по чл. 47, ал. 1 от ЗЗП, се извършва на предоставената от купувача електронна поща.

Доставка
Доставка на поръчана от онлайн магазина стока се извършва само до адреси на територията на Република България. Получаването на стоката става само след подписване на документ от страна на купувача, удостоверяващ приемо-предаването ѝ.

Сроковете за доставка на поръчани чрез онлайн магазина стоки са следните:


Поръчките се обработват и изпращат с куриерска фирма (Спиди за страната) или със собствен куриер (за София) до два работни дни след получаване на потвърждение по ел. поща.

Доставките за София се правят до 2 работни дни. При заявено от вас желание, експресни поръчки могат да се изпълнят и в събота и неделя.

Времето за доставка до адрес извън София е между 2 и 3 работни дни, според избрания от вас начин на доставка и населеното място. Работното време на куриерските фирми е от 9 до 18 ч., като часът за доставка зависи изцяло от техния график. Ако желаете фиксиран час за доставка, трябва да заплатите допълнително 3 лв. към цената за доставка. Фиксираният час може да бъде между 10.30 ч. и 17.30 ч. и се изпълнява само в селища, в които има офис на Спиди.

Отказ от сключен договор от разстояние

На основание чл. 50 от ЗЗП потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи (с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП) в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно – считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приеме последната стока.

 

Правото на отказ може да бъде упражнено, само ако потребителят е предоставил на Аспектрум ООД стоката в оригиналната ѝ опаковка в запазен търговски вид, всички числящи се към стоката аксесоари, принадлежности, документи и оригиналната касова бележка/фактура за покупката.


Информация относно упражняване правото на отказ от договора от разстояние, можете да нaмерите в страница "Гаранционни условия".

Формуляр за упражняване на правото на отказ от договора от разстояние, можете да намерите тук.

В случай на упражнено право на отказ от договор от разстояние потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на Аспектрум ООД не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца решението си да се откаже от договора. До предаването на стоката на Аспектрум ООД рискът от случайното ѝ погиване или повреждане се носи изцяло от потребителя.

Политика за защита на личните данни

Аспектрум ООД прилага Политика за защита на личните данни на клиентите на www.relaxita.com, която обхваща начина, по който събираме, използваме, съхраняваме, разкриваме и изтриваме, или най-общо „обработваме“, данните Ви.

Вашите данни, предоставени при поръчване на стоки, ще бъдат записани в база данни на www.relaxita.com и в тази връзка даването на съгласие с Общите условия e неразделна част от настоящата Политика за защита на личните данни.

Събиране и използване на лични данни
Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Възможно е да Ви бъде поискана лична информация всеки път, щом влезете във връзка с нас или с наши партньори с оглед предоставянето на продуктите и услугите ни. Единствено при спазването на настоящата Политика за защита на личните данни и всички приложими законови разпоредби Аспектрум ООД и неговите партньори могат да споделят тази информация помежду си и да я използват. Вашите лични данни се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Какви лични данни събираме

Когато купувате продукт, участвате в томбола и др., можем да събираме различни видове информация, включително, но не само име, пощенски адрес, телефонен номер, email, предпочитан начин на комуникация или др.

В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

Как използваме личните данни

Обработваме личните Ви данни, за да изпълним задълженията си като страна по договор за продажба на стоки. Възможно е периодично да ги използваме за да изпращаме важни съобщения като известия относно направени поръчки, промени в Общите условия или други правила.


В случай, че сте заявили съгласие, обработваме Вашите данни, за да Ви информираме за актуални промоции и рекламни активности. Веднъж заявено, съгласието може да бъде оттеглено по всяко време.


В случай, че сте заявили съгласие за участие в определени събития (конкурс, томбола, игра и др.), обработваме предоставените ни от Вас данни, за да администрираме тези активности.

Разкриване пред трети страни
В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни на наши партньори (напр. транспортни, куриерски, сервизни фирми) или пред компетентни органи.

Външни услуги и програмни приложения
Сайтът www.relaxita.com използва външни програмни приложения и плъгини. Трябва ясно да разграничите, че въпреки че присъстват на www.relaxita.com, те са собственост на трети лица и ние не носим отговорност за тях. (напр. Facebook, Twitter, Google и т.н). Ние не можем да влияем по никакъв начин на данните събирани от техните собственици и провайдери, но ви препоръчваме, ако все още не сте потребител на даден плъгин, да кликвате на него единствено след запознаване с вида, начина и целите на събиране и използване на лична информация директно от съответния доставчик.

Защита на личните данни

Администраторът взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните ви данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. В тези случаи Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите.

Цялост и задържане на личните данни
Ще задържим личните Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която същите се обработват, след което ще бъдат изтрити, освен ако нормативен акт не изисква да ги задържим за по-дълъг период.

Права на субекта на лични данни

Ако искате да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, да заявите корекция, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“), следва да изпратите искане в този смисъл с имейл до office@www.relaxita.com. С оглед избягване на злоупотреби, искания с горното съдържание ще бъдат разглеждани, само ако са изпратени от имейла, използван при процеса на поръчка, като запазваме правото си да поискаме допълнителни данни с оглед установяване идентичност на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася.

 

На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители. Във всички случаи имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” 2.

Бисквитки
Бисквитките или Cookies („бисквитки“) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките ни позволяват да подобряваме сайта, така че да съдържа максимално полезна за Вас информация. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции следва да използвате настройките на Вашия интернет браузър.


Не носим отговорност, ако Вашият интернет браузър не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Други
За неуредените в настоящите общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от онлайн магазина стоки ще бъдат решавани със споразумение, а в случай на непостигане на такова, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд: по искове на потребители - съгласно чл. 113 ГПК, а в останалите случаи, ако подсъдността не е посочена императивно - пред компетентния съд в гр. София, съгласно правилата на родовата подсъдност по ГПК, а именно Софийски районен съд или Софийски градски съд.

Актуализация
Аспектрум ООД може периодично да актуализира настоящите Общи условия. При промяна в онлайн магазина ще бъде публикувано съобщение и актуализираните Общи условия.

 

Условия за ползване на материали от сайта Relaxita.com

Копирането на текстове и снимки от този сайт е разрешено с изричното условие да бъде посочен източникът.